Central park, en næsten uberørt oase i midten af New York, og som indtil nu har fået lov at blive fredet fra storbyens beton og asfalt. Vi havde som familie gået op og ned af  New Yorks mange centrale gader, og nu skulle vi se en lidt mere fredfuld side af New York.

Sagt som gjort, så tog vi vores New York’er uniform på, som i vores fortolkning blot består af jeans, farvede sko og vores nysgerrighed for nye oplevelser. Vejrudsigten lovede regn hen af eftermiddagen, og derfor var planen at få afviklet turen i parken. Ellers findes på en regnvejrsdag en del gratis museer i New York, mens andre er gratis på nogle dage. Vi tager vores sædvanlige Metro tur ind til byen, og står af omkring Time Square. Herfra går vi mod nord og Central Park. Vejret er endnu koldt og børnene begynder at fryse. Vi må stoppe flere gange i butikkerne undervejs for at få varmen. Mens vi begiver os mod nord, ser det ud til at de høje huse ikke længere bare bliver ved med at tordne mod himmelen på vores vej, men i stedet bliver afløst af udsyn til himmel og træer. Vejen ind til Central park går over en vej, hvorefter træerne, græsset og smalle asfalterede stier tager over. Storbystresset og bilosen bliver for en stund afløst af fuglepip og ro. Der er legepladser til børnene, som de naturligvis straks løber hen til, og den kolde vind, der med sin vindtunnel-effekt forstærkes ned langs de høje bygninger, er nu mere blevet bremset eller ført op i atmosfæren af naturens træer. Det føles rigtigt behageligt.

Central Park er et frodig regulær område på 4×1 km., og består både af en zoo samt af søer og skov. Mens man går i midten af parken, kan man tydeligt se højhusende igennem træerne på hver side. Vi går ca. 2 km i parken inden vores børn igen begynder at fryse. Belært af erfaringer fra tidligere, så har de fået ekstra tøj på, men det er heller ikke længere nok. Vi går derfor ud af parken mod øst og kommer her ind i et finere kvarter. Ved hvert hus og foran de meget pæne døre, står en butler, der med høj hat og stramt tøj pænt sørger for at de finere herskab bliver serviceret. På det her tidspunkt var vi blevet sultne, og kikkede efter en pizza eller noget. Vi måtte jo nok bare sande, at det ikke lige var stedet disse lige lå. Heldigvis er Google jo et fantastisk redskab i vores moderne tid, så via maps, så kan man hurtig få en pejling til nærmeste spisested. Det var vist meget godt, for de mondæne villaer skiftede pludselig til lidt mere New Yorker stil, efter vi drejende væk fra kvarteret vi befandt os i.Watch movie online Rings (2017)

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

image

Netop kommet ind i Central Park. Man kan tydeligt se husene bag os med så få blade på træerne

IMG_0644

Udsigt fra parken til byen

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Vi finder et lille hyggeligt pizzaria og får bestilt mad til os og børnene. Vi kan rigtigt mærke New Yorker stemningen, og den særlige sjæl og ånd der hersker i byen. Helle kunne godt ligne en indfødt og hvis man ikke lige viste bedre, men ellers er der en enorm tolerance overfor alle mennesker. Det er lykkedes at få folk fra alle kulturer, og med alle religioner i hele verden til at lave i samme by og uden at de synderlig ser ud til at have problemer med det. Vi så alt lige fra jøder til muslimer og hinduer gå side om side, og vi oplevede ikke på noget tidspunkt at stemningen var ond eller aggressiv – tværtimod.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

IMG_0645

Pizzaria i New York og vi mærker virkelig den lokale ånd og kultur

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Vi slutter dagen af tidligt, og omkring kl. 14 er vi tilbage på hotellet, hvor den står på afslapning. Endnu ca. 10 km. er tilbagelagt på gå-ben, og med små børneben, så er der heller ikke noget at sige til at de trænger til en pause.

Inden vi tager helt hjem, så skal vi lige forbi den busstation, som vi skal afgå fra dagen efter. Jeg havde på nettet søgt efter transport til Washington, men togpriserne var helt urimelige og ville for os 4 koste næsten $350. Jeg fandt i stedet en busforbindelse til kun $84. For lige at sikre, at vi vidste hvor busstationen var, så tog vi lige derhen på vejen hjem. Det var vist meget godt, for det tog os adskillige minutter at lokalisere det de kaldte busstationen, og som blot var en dør bag nogle stilladser og på en trafikkeret ensrettet gade.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

IMG_0642

Dette er så en bustation

IMG_0641

Ikke noget at sige til vi ikke kunne finde den

IMG_0640

Holdepladsen til busserne, men som åbenbart ikke respekteres her.

3 thoughts on “Oasen i midten af New York

 1. Hej Helle, Esben og børn
  Hvor er det spændende at læse om jeres oplevelser i New York, jeg glæder mig til at høre mere. Det er en oplevelse for livet for jer!
  Fortsat god tur.

  Kærlig hilsen
  Bodil

 2. Hej jeg er vild med jeres rejse til usa i autocamper,vi er en familie på 5, 2 voksne og 3 piger i alderen 10,14,14 vi har altid snakket om at komme til usa og så leje en autocamper,vil i fortælle mere om jeres tur til os eller give os nogle gode råd og tips som vi kan bruge når vi skal derover 🙂 :O
  Hilsen Majbritt Kristensen

  1. Hej Majbritt

   Ja du kan tro vi gerne vil fortælle eller hjælpe jer med råd og vejledning hvis I har brug for det til jeres kommende tur. Vi har fået en masse erfaringer med at rejse i USA, og det har virkelig været sjovt.

   Desværre er turen ved at være slut nu, men vi har fået mod på mere senere. Du kan skrive til mig på: nebsen@hotmail.com

   Mvh.
   Esben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *