Efter en god nats søvn, vågnede vi friske op til en dag, hvor byen New York skulle udforskes. Jeg havde på forhånd nøje bestilt og valgt hotel hjemmefra, og efter nogle kriterier der tog hensyn til økonomi og tæt placering til Metroen. Bydelen Manhattan skulle være en af de dyreste steder i verden at bo, og derfor havde vi i stedet valgt et hotel i bydelen Queens, som ligger øst for Manhattan og på den anden side af East river. Jeg gør altid en dyd i at finde gode spottilbud på nettet, og hvor der er mange penge at spare hvis man leder lidt.

Vejret den første dag var helt fantastisk, og solen skinnede fra en skyfri himmel. Desværre var temperaturen kun 4-5 grader og det blæste koldt. Hjemmefra havde vi forventet højere varmegrader, og derfor havde heller ikke taget varmt tøj med.

 

IMG_0584

Manhattan set fra Queens. Empire State Building helt til højre.

 

Inden vi skulle afsted, skulle vi lige indtage morgenmaden på hotellet. Jeg har altid hørt, at amerikanernes mad var både sødere og federe end vores fra Danmark. Og ja, der var langt imellem brød med fibre i, eller som ikke var svøbt i et tykt lag sukker. Vi forventede at skulle gå en del, så det var jo vigtigt at få depoterne i kroppen fyldt op med rigtig energi. Heldigvis, var der også masser af frugt, og uden at vi ville virke uhøflig, så var det nok det vi spiste mest af.

Efter morgenmaden, så gik turen afsted mod Qeensboro Bridge, som vi ville krydse til fods. Problemet var bare, at vi ikke vidste hvordan vi kom derop på den. Vejbanen var allerede langt tid før floden hævet over hovederne på os, og der var ikke nogen skiltning. Vi regnede med, at der umiddelbart ved bredden måtte være en trappe op til fodgængere. Men nej, det var der ikke, og vi havde nu valget enten at gå tilbage og finde en vej op, eller finde en anden vej over til Manhattan. Vi valgte det sidste.

Vejen langs bredden var både en kold og flot oplevelse. Vores to børn frøs i deres tyde sommerjakker, og vi måtte flere gange finde nogle læpladser i solen og varme dem. Selvom vi kunne se de frøs, og de også gav udtryk for det, så hold de alligevel modet oppe og fulgte med. Det var meget sejt gået.

Turen ned syd på langs East river og med udsigt til Skyline på Manhattan, var enestående. Langs floden havde vi nu udsigt til den også så velkendte FN bygning. Egentlig troede vi kunne komme over på den anden side via en bro, men som viste sig at være en færge. Den hoppede vi på og 5 minutter senere satte vi vores fødder på Manhattan.

 

IMG_0588

Empire State Building en smuk forårsdag

Fra bredden kunne vi se det legendariske Empire State Building, og navnlig børnene var meget begejstret for den enorme bygning. Vi havde på forhånd fravalgt os at komme op fra udsigtsposten, og som man for os fire skulle betale næsten 700 kr. for. Vi har været nød til at prioritere i aktiviteterne på turen, og selvom det kunne være rigtigt sjov at se New York fra toppen.

Fra Empire State Building gik turen videre til den ligeså kendte plads, Time Square. Time Square er stedet, hvor kæmpe storskærme på højhusenes vægge præger bybilledet, og hvor folk på gaden nærmest er unormale, hvis de ser normale ud. Farver, ungdom og mode trækker folk som en magnet til stedet, og man kan ikke undgå at blive påvirket af den positive atmosfære pladsen sprudler af. Børnene fik hurtigt øje på udklædte disney figurerer, og de kommer da også hen til os og kramme de små kolde kroppe. De spøger da også om ikke de skal tage et billede af os, og det synes vi da var en god ide. Men da fotoet var taget, bliver stemningen straks mere anspændt, da de ønsker betaling for ydelsen. Her protesterer jeg over først at få det at vide nu, og de mange figurer forsvinder hurtigt med en masse amerikanske skældsord på vejen. Nå men vi fik da billedet alligevel.

 

IMG_2663

Time Square og billedet med Disney figurer. Kort tid efter skulle vi have betalt for at de tog billede af os.

IMG_2672

Trappen for enden at Time Square. Solen varmede dejligt på den kolde forårsdag.

 

Vores forfrosne kroppe nyder godt at læ og den stærke sol på Time Square, og efterhånden har vi fået varmen tilbage.

Nu går turen ned til FN bygningen og som vi så på afstand på den anden side af bredden. Tæt på ser vi mange af de facader og symboler vi så tit har set i TV. Der står politi og vagter overalt, hvilket der også gør i resten af byen. Igen bliver lidt af begejstringen ødelagt den iskolde vind der nu er taget til i styrke.

 

IMG_0597

FN bygningen. Virkelig smukt arkitektur og meget flottere end på tv

 

Vi er nu nød til at finde en vej tilbage til hotellet, og jeg får øje på en svævebane, der ser ud til at følge turen over broen til Queens. Det var den samme bro, som vi prøvede at komme over først på turen. Jeg får jo så den opfattelse, at det nok måtte være sådan man transporterende sig over på den anden side. Vi kommer op i svævebanen, og afsted over East River det går. Men hvad vi ikke kunne se da vi stod nede på jorden var, at den kun går over på øen Rosevelt Island, og som ligger imellem Manhattan og Queens. Heldigvis går Metroen et par gader derfra, og vi kommer med herfra og tilbage til hotellet. Vores ben er ømme og børnene måtte også bæres de sidste meter til hotellet. De var meget trætte.

 

IMG_0598

Svævebanen vi fik øje på og over floden til vores hotel.

IMG_2678

Svævebanen som giver et flot billede over en af de mange gader i New York

IMG_2680

East River på vej hjem til hotellet i svævebanen

 

Tilbage på hotellet falder vi igen hurtigt i søvn, trætte med med en masse oplevelser rigere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *