I efteråret 2015 gik det op for os, at vores ældste barn, Sabine, skulle i skole den efterfølgende sommer. Vi vidste det jo egentligt godt, men at månederne nu snart kunne tælles på to hænder begyndt at skræmme. Et skift fra børnehave til folkeskole er et voldsomt ryk mod voksenlivet, og sætter nogle tanker i gang hos de forældre, der jo stadig synes fødslen skete for lidt siden.

Da Sabine kom til verden i 2010, måtte hendes mor afbryde barselen efter kun 6 måneder, og for at vende tilbage til uddannelsen som optiker. Der var nogle specielle forhold der gjorde, at tingene ikke kunne være anderledes dengang, og det efterfølgende halve år efter fødslen måtte Sabine i vuggestue. Det var hårdt for alle parter, men nu 6 år senere, så kan frugten af det hårde arbejde fra dengang udbetales. Vi har derfor valgt at fordele de resterende 6 måneders orlov på begge forældre, således at vi næsten kan holde 3 måneder sammen.

Da vi tog beslutningen om orloven, så viste jeg inderst inde godt at nu kørte toget selvom det var både uvirkeligt og skæmmende. Vi har aldrig rigtigt haft tid til at leve livet og rejse ud i verden, og nu skulle vi så til at gøre alt det man kun drømte om.

Der var selvfølgelig en masse praktiske ting såsom job, økonomi og rejsemål der skulle på plads og overvejes. Specielt det sidste rumsterende meget, for vi synes det skulle passe til det sted i livet både vi og børnene var i.

Valget faldt derfor på den amerikanske østkyst. Ingen af os havde været der før, og der er masser at kikke på for både børn og voksne. Vi ønskede at finde nogle billige billetter og ellers rejse på egen hånd udenom rejseberauer mv. Det ville gøre rejsen fleksibel og billigere. Vi fik derfor også hurtigt lavet en grovplan, så vi forventede at flyve til New York og opleve den berømte storby med alle sine seværdigheder. Herefter vil vi tage videre til Washington DC. og se præsidentbyen. Så skulle turen gå videre til Florida og herfra ville vi leje en autocamper og køre rundt til de mange seværdigheder der ligger der. Disneyworld står højt på børnenes ønskeliste, men Cape Canavaral, Key west og Everglade skulle der også blive tid til.

Sagt som gjort, så er beslutningen og planen truffet, og nu er der så en masse forberedelse før vi kan sætte os tilbage og opleve verden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *