At turen skulle gå til USA, bunder nok i et ønske fra os forældre om at komme til med egne øjne at se og opleve de steder i verden vi op igennem livet gentagende gange har hørt og set om i tv. Vi har også været nød til at tage hensyn til oplevelserne set fra børnehøjde, hvor lange ture i bil eller rå natur ikke lige fanger børn i 4-6 års alderen. Turen langs den amerikanske østkyst byder på masser af storhed, farver og underholdning, og derfor blev det valgt som stedet vi ville tilbringe en måneds tid sammen med vores børn.

Der er en masse ting der skal forberedes før man kan komme afsted mod staterne. Pas er selvfølgelig en af de vigtigste ting at få i orden, og både voksne såvel som børn skal have deres eget pas. Desuden skal man når man rejser til USA have visa. Men kommer man fra særligt betroede lande og er man ikke tidligere straffet, så kan man gå ind under ESTA ordningen, og som erstatter et visa. Danmark er heldigvis med i denne ordning, men selvom det lyder nemt, så måtte jeg alligevel bruge en hel aften på at udfylde formularer på nettet og fylde alverdens oplysninger om os og vores rejse. Når alt er udfyldt betaler man lidt penge og er man heldig, så får man også indrejsegodkendelsen kort tid efter. At man får godkendelsen til at rejse mod USA, betyder ikke at man nødvendigvis også må komme ind i landet, for det bliver først afgjort når man står ansigt til ansigt foran immigrations-myndighederne i lufthanven.

 

IMG_0569

Da vi regner jo med at skulle køre i bil i USA, så er det lidt uklart om vi kunne bruge vores danske EU-kørekort. Prisen var kun 25 kr. så mon ikke vi bare skulle være på den sikre side til den pris.

Det formelle skulle efterhånden være på plads inkl. sygeforsikring, men vi havde med vilje herefter kun planlagt flybilletter og første hotelophold, da vi vil have mulighed for at ændre planer og hvis vi skulle føle behov for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *