Efter vores helt fantastiske første besøg i USA’s hovedstad dagen før, så har vi på dag to nøje udvalgt to seværdigheder, og som vi gerne vil besøge denne dag. Det ene er det nationale flyve og rum museum, og det andet er naturhistorisk museum. Men gårsdagens oplevelse op og ned af området imellem Det Hvide Hus, Capitol Hill og de kendte mindemærker fra krigen, så har oplevelsen og de mange kilomenter på gå-ben, virkelig tvunget os i knæ. For selvom vi har været hjemme på hotellet og sovet rigtigt godt, så er vi stadig trætte og specielt vores kroppe skriger på en hvile-dag. På forhånd havde vi nok ikke sat forventningerne op efter noget særligt under de to besøg, men vi skulle opleve det lige modsatte.

Endnu engang går det mod centrum i Metroen, og i modsætning til i New York, så føler vi os helt anderledes trygge undervejs. Folk ser ud til at behandle det offentlige system som om det er deres eget, og der bliver kigget skævt hvis man ikke følger de skrevne, såvel som de uskrevne regler. Når man skal igennem betalinganlægset til Metroen, så skal man lægge sit kort på en kortlæser og bommen går op. Man kunne bare hoppe igennem uden, men det er der igen der gør her. Sker det, så bliver det rapporteret og politi, som står alle vegne, bliver straks sat på.

Inde i centrum af Washington DC, kommer vi op lige ved fly og rum musset. Det ligger på gaden Jeffersons Dr Sw, og er samtidig vejen imellem Capitol Hill og Washington monoment. Bygningen er som alle de andre i området i særklasse. Ikke en alge eller det der er værre er at finde noget sted. Bygningen tordner sig majestætisk op som en massiv klump med søjler på fronten. Det er stilen her på stedet, og minder lidt om arkitekturen fra den græske oldtid.Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

Inde på museet skal vi igennem den obligatoriske sikkerhedskontrol. Adgangen er gratis. Herefter åbner sig et eldorado af udstillingsmodeller. Som fly-tosse er det her en af de steder man bare må besøge. Der er legendariske fly, som vi igennem historien har læst og hørt om. Også Apollo 11’s enestående rumkapsel med Niel Amstrongs månelanding er udstillet her. Det pensionerede rumfærgeprogram har sin egen afdeling, og sådan bliver det ved. Jo mere man kommer rundt, jo større bliver begejstringen over valget at besøge stedet her. Børnene er trætte og det samme er vi, desværre. Vi bliver holdt oppe af en viljen, men hvor kroppen for længst har sagt fra. Vi kunne sætte os ned og lægge os til at sove, men vi vil opleve mere.

 

DSCN1217

En udstillet Boieng 747

DSCN1220

En DC-3 rutefly fra 30’erne

DSCN1232

Månesten fra Apollo 15 rumrejsen

DSCN1230

Månelandingsmodulet under Apollo programmet.

DSCN1241

Rumkapselen under Apollo programmet

DSCN1233

Motorne og udstødningen fra Apollo

DSCN1238

Den nu pensionerede rumfærge

 

Derfor bliver det heller ikke til den fordybelse vi kunne ønske os. Jeg kunne få flere dage til at gå her, men planen vi har lagt, tillader det ikke. Vi skal videre over på den modsatte side til det national naturhistoriske museum. Helle har altid haft en drøm om at få et dinosaurskelet at se. Drømmen gik i opfyldelse, for her er de bedste af verdens fund udstillet. Bygningen er igen i sværvægtsklassen, og der er brugt de nødvendige midler til at fortælle historien i de rigtige rammer.

Fra en Hall, forgrener de forskellige områder sig ud. Vi skal selvfølgelig se det hele, men er nu så trætte at der bliver fokuseret på det forhistoriske, mens at det nulevende må vente til en anden god gang.

DSCN1244

Den flotte hall på naturhisorisk museum. Herfra gå turen ind i hvert rum med hver sin tid og område

DSCN1247

Et skelet fra en dinosauer

DSCN1248

Et skelet fra en Tyranusauras Rex. Den mest frygtede af dem alle.

Efter en times besøg, så er vi ude og på vej hjem til hotellet igen. Det kniber med at holde sig vågne, og aftenen bliver kort – vi sover alle tidligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *